Kom ook vrijwilligerswerk doen en help honden en andere dieren die van illegale hondenvlees handel, uit nare situaties of ongevallen gered zijn!

Omdat wij “Stichting Project Street Dogs Thailand” alleen werken met vaste vrijwilligers op locatie in Hua Hin, bieden wij de mogelijkheid om een geweldig avontuur tegemoet te gaan als vrijwilliger bij onze collega Saved Souls Foundation in Khon Kaen (Noord-Oost Thailand).

Sinds 2016 hebben wij bij deze opvang ruim 60 geredde kansarme en invalide honden kunnen onderbrengen. Voor deze honden hebben wij een sponsorproject opgezet.

.

Khon Kaen is hoofdstad van de provincie Khon Kaen en het district Khon Kaen. De stad telde in 2000 bij de volkstelling 141.034 inwoners. De afstand tot Bangkok naar Khon Kaen is ruim 450 km.
Thailand is een moeilijk land voor dieren en dan met name voor zwerfdieren. Zo komt er nog steeds veel handel voor in honden, die gebruikt (misbruikt!) worden voor de menselijke consumptie. Vaak worden deze dieren gestolen van de straat en zelfs uit huizen van eigenaars.

Luchthaven: Men komt aan op Bangkok Suvarnabhumi airport, vanaf daar kun je een binnenlandse vlucht nemen naar Khon Kaen. Voor slechts 75 euro heeft men al een retour vlucht. Uiteraard dient deze wel vooraf geboekt te worden.

Saved Souls is een keurige opvang en wordt beheerd wordt door Zwitserse Gabriela Leonhard. Met meerdere vrijwilligers hebben hun de afgelopen jaren een mooie opvang weten op te zetten, vooral honden die gered werden uit handen van de hondenvlees handelaren. Er verblijven ruim 550 honden (waarvan ruim 100 invalide honden), ook hebben ze meer dan 50 katten, een aantal varkens en een dozijn eenden.

Het vrijwilligerswerk: Het werk bestaat uit oa: Wandelen, zwemmen (als therapie), spelen met honden, socialiseren van honden, honden wassen (evt. scheren en knippen), rennen schoonmaken en zoveel meer. Er is altijd werk voor handen. Je zult je niet snel vervelen.

Wie kan hier naar toe komen? Hier is iedereen van harte welkom! Ook dierenartsen en studenten Dierengeneeskunde.

Accommodatie: Er zijn een aantal accommodaties beschikbaar en zelfs een zwembad om na het harde werk even te relaxen. De accomodaties bevinden zich bij de opvang. 

Informatie over visum aanvraag voor vrijwilligerswerk in Thailand: klik hier

Wil je meer informatie e-mail dan naar:  Volunteer@savedsouls-foundation.org (Engels)

Website: www.savedsouls-foundation.org

FaceBook: https://www.facebook.com/AnimalSanctuary.TH/