Door je in te zetten voor onze stichting ga jij een verschil maken in het leven van de zwerfdieren in Thailand.

Wij zijn altijd wel op zoek naar vrijwilligers. Niet alleen om voor de dieren te zorgen maar voor allerlei taken. Wellicht vind je het leuk om op een markt te staan of ben je goed in social media of boekhouden. Je kunt dus ook vanuit je eigen land op allerlei manieren actief meehelpen! Tips en ideeën zie beneden. Er is eigenlijk altijd hulp nodig! Neem gewoon eens contact op!

Heb je als vrijwilliger van Stichting Project Street Dogs Thailand bepaalde verplichtingen? Daar kunnen wij kort over zijn: nee! Je bent als vrijwilliger van Stichting project Street Dogs Thailand helemaal vrij in hetgeen wat je doet en waar je het doet. Het belangrijkste vinden wij betrokkenheid!

Interesse in vrijwilligerswerk in Thailand? Klik dan HIER

Onze stichting werkt uitsluitend op vrijwillige basis en zijn volledig afhankelijk van donaties en giften! 

Top 5 Tips & ideeën

Op zoek naar de beste tips & ideeën om fondsen te werven? Fondsen werven is niet altijd een makkelijke klus. Daarom hebben wij hebben een overzicht gemaakt van de beste ideeën om geld in te zamelen. Deze ideeën om fondsen te werven zijn geschikt voor goede doelen, stichtingen en vrijwel alle non-profit organisaties.

  • Eigen geldinzamelactie

Online crowdfunding komt steeds meer in gebruik. Er zijn diverse websites en portals die het mogelijk maken om jouw goede doel of project daarop te plaatsen. Bezoekers kunnen geld doneren aan het doel waarvoor je collecteert. Het is een fondsenwerving platform waarop je je doel kenbaar kan maken, maar is wel vaak anoniem. Je zult nog wel de nodige vruchtbaarheid moeten geven aan jouw project wil je bezoekers kunnen trekken naar jouw crowdfunding pagina voor fondsenwerving. Een bijzonder goed voorbeeld is ons eigen geldinzamelactie methode voor fondsenwerving op Geef.nl en FaceBook inzamelingsactie voor Stichting Project Street Dogs Thailand.

  • Bedrijven benaderen

U kunt bedrijven benaderen voor geld waarbij deze bedrijven hun naam verbinden aan het doel waarvoor u fondsen werft. Op allerlei mogelijke manieren kun je de naam en logo van het bedrijf zichtbaar tonen op producten, brochures, websites, etc. Bedrijven vinden dit interessant omdat zij dan reclame kunnen maken.  Ook omdat hun naam wordt verbonden aan het goede doel doen ze vaak mee aan dit soort acties.  Dat is namelijk goed is voor hun imago. Fondsenwerving via bedrijven kan lastig zijn. Bedrijven ontvangen immers zeer veel aanvragen.

  • Benefiet, diners en evenementen

Een veel gebruikte vorm van fondsenwerving is het organiseren van benefiet diners, evenementen, voorstellingen, enz.  De toegangsprijs ligt hoger dan de eigenlijke kostprijs. Het verschil naar het doel gaat waarvoor de benefiet is georganiseerd. Mensen gaan graag naar dergelijke benefieten en betalen daarbij bewust een hogere prijs omdat: Zij voelen zich goed omdat ze iets bijdragen aan het doel. Zij worden gezien door anderen dat zij een bijdrage leveren (goed voor hun eigen imago), Dit soort evenementen uitstekende netwerk bijeenkomsten blijken te zijn en zij beleven natuurlijk een leuke dag of avond.

  • Mensen direct benaderen

Vele, met name goede doelen, zetten speciale bedrijven in die mensen benaderen voor donaties voor hun fondsenwerving. Dat kan op straat zijn, via de telefoon, via email, via brieven, enz. Je bent vast al dit soort collectanten tegen gekomen op straat of je bent erdoor gebeld. De bedrijven die dit doen vragen uiteraard een vergoeding voor hun diensten. Het is wel veel werk; veel mensen moeten worden benaderd en slechts een klein percentage doneert uiteindelijk.

  • Statiegeld inzamelen

Deze actie zou je bij het werven van fondsen altijd op touw moeten zetten, gewoon omdat het zo makkelijk is! Vraag bij diverse supermarkten in de buurt of je een donatiebus neer mag zetten om statiegeldbonnetjes te verzamelen. Zet je verhaal op papier samen met een leuke foto, hang deze bij je donatiebus en voilà, laat die bonnetjes maar komen!
Na een maand hoef je alleen nog maar de opbrengst van de donaties op te tellen. En reken maar dat dit een heel mooi bedrag kan zijn. Klik HIER voor meer informatie.

Do’sDon’ts
Zorg dat je ingelezen bent over het werk van Stichting Project Street Dogs Thailand. Bekijk onze website en bedenk voor jezelf wie wij zijn
en hoe het opgehaalde geld een positieve verandering gaat brengen.
Je weet niet precies wie Stichting Project Street Dogs Thailand is en hoe jouw opgehaalde geld ten goede komt aan het werk van onze stichting.

Denk aan een fondsenwervend plan en maak (wekelijks) wat tijd vrij voor het uitrollen van jouw actie.Je hebt geen fondsenwervend plan en/of tijd om jouw plan uit te voeren.
Kies drie of vier vrienden of familieleden en vraag of ze jou willen helpen bij jouw fondsenwervende activiteiten. Laat ze weten hoeveel hun steun betekent voor jou.Je wil het fondsenwerven helemaal
alleen doen.

Wees zeker van jezelf! Waarom zou iemand jouw fondsenwervende activiteit niet willen steunen?Je bent bang om hulp of om geld te vragen.

Denk strategisch: vraag gerichte en geschikte donaties aan de mensen die je benadert en bedenk hoe ze jou kunnen helpen.Iedereen die je kent steeds opnieuw vragen om te doneren.
Start meteen met jouw fondsenwerving en plan je actie(s) van tevoren en zorgvuldig.Je laat alles over tot de laatste minuut.
Zet een ambitieus target voor jezelf en ga voor goud!Je maakt je zorgen over het halen van je target.
Bedank en erken mensen voor hun steun.Je vergeet mensen te bedanken.

.

A tot Z

Fondsenwervende ideeën

A
Alchoholvrije maand: daag jezelf uit en drink een maand lang geen alcohol.
Vraag je vrienden, familie, kennissen en collega’s om jou te sponsoren. Je kan natuurlijk ook een andere uitdaging kiezen.
B
Bedrijfsdonatie: heb je een groot zakelijk netwerk? Vraag de bedrijven om een donatie. Dit kan bijvoorbeeld in ruil voor hun logo op je tenue of flyer.

Bingo: zin in een leuke spelavond? Organiseer een bingo in jouw buurt. Zorg
voor een leuke gesponsorde prijzen voor de winnaars.
C
Organiseer een cocktailparty en voorzie alle cocktails van namen die aansluiten op het avontuur dat je gaat ondernemen. Om het feest extra aan te kleden kan je ook een thema aan de avond toevoegen. Vraag iedereen om een entreeprijs.
D
Diner: als je het leuk vindt om te koken of je hebt vrienden die dat graag doen, organiseer dan een diner met een leuk avondprogramma. Je kunt een lokaal café vragen om hun faciliteiten te doneren. Zorg voor wat spellen, een loterij of een karaoke en maak er een fantastische avond van! Uiteraard vraag je een bijdrage per diner.

Dropping: drop teams op een onbekende plek. Zonder geld, transport of mobieltjes. Het team dat als eerste terug is op de afgesproken plaats heeft gewonnen. Vraag entreegeld aan elke deelnemer en zorg voor een leuke prijs voor het winnende team.
E
Eindejaarsbonus: aan het einde van het jaar worden er vaak mooie bonussen uitgedeeld. Houd een actie op de werkvloer waarbij mensen een bepaald percentage van hun bonus kunnen doneren.
F
Flessen inzamelen:
kies een avond in de week uit waarbij je met je langs de deuren gaat om lege flessen op te halen. Deze lever je vervolgens weer in bij de supermarkt.
G
Golf dag: hole in one! Een midget golfdag kan fantastisch zijn, zelfs als je zelf niet weet hoe je het spelletje moet spelen. Maak er een event van door het maken van grappige holes, iedereen rare kostuums te laten dragen of juist een enerverend netwerk evenement te organiseren.
H
Heitje-voor-karweitje: maak je handen vuil en ga tuinieren voor het goede doel.
Of vegen, stofzuigen, dweilen of een ander klusje. Bij jou in de buurt heeft ieder huis vast nog wel een klusje voor je om te doen. Maak van te voren een leuk ‘foldertje’ over je heitje-voor-karweitje-diensten, zodat mensen zien voor welk goed doel jij aan het werk bent.

Huiskamerconcert: stel je huis open en houd een open podium waarbij iedereen zijn/haar talenten kan laten zien. Zingen, dansen, acrobatiek, of en cabaret voorstelling het is allemaal mogelijk.
I
Internethulp aan ouderen: organiseer een internetmiddag voor ouderen, waarbij je hen tegen een kleine vergoeding leert om te e-mailen en internet te gebruiken.
J
Jarig: doneer je verjaardag! Vraag dit jaar geen cadeaus maar geld ten behoeve van jouw fondsenwerving. Bv. met de Facebook inzamelingsactie voor Stichting Project Street Dogs Thailand.
K
Karaoke-avond: een oude klassieker. Alles wat je nodig hebt is een muziekinstallatie, een mooie ruimte en wat goed gesmeerde kelen.

Kunst veiling: heeft iemand van je vrienden een talent? Als je vrienden hebt die artiest zijn of erg creatief, vraag ze om tekeningen, schilderijen, foto’s of beelden te doneren voor een kunstzinnige kunstveiling. Zoek een geschikte plaats om de veiling te houden en hand de werken mooi op. Verkoop entreekaartjes en veil alle kunstwerken.
L
Loterij: zorg voor leuke gesponsorde prijzen die verloot kunnen worden. Hoe leuker de prijzen hoe groter de kans dat je veel loten verkoopt.
M
Markt: Ga op een vrije markt staan met bijvoorbeeld brocante spullen. Maak duidelijk kenbaar met flyers, banners dat je daar staat voor Stichting project Street dogs Thailand en dat de opbrengst van jouw marktkraam geheel ten goede komt aan de zwerfhonden en katten in Thailand.

Marktplaats: ga samen met je vrienden eens door je huis en kijk welke spullen je niet meer nodig hebt. Verkoop ze via Marktplaats aan de hoogste bieder. Leg in je tekst uit voor welk doel je je spullen verkoopt. Dat levert gunstig gestemde klanten op! Mooie oude meubelstukken, kleding of schoenen, campingspullen, sportartikelen, alles kan.

Movie night: Ben je gek op films en naar de bioscoop gaan, dan is deze fondsenwervende actie echt iets voor jou. Benader een bioscoop en vraag of je een filmavond voor jouw actie mag houden. Vooral lokale, kleine bioscopen staan vaak open voor een dergelijke actie. Tickets kan je
online en aan de deur verkopen. Zorg dat je op tijd begint met het promoten van je evenement. De bioscoop, lokale krant of radio en social media kunnen je goed helpen de avond onder de aandacht te brengen.
N
Netwerk: netwerken is een fantastische manier om geld in te zamelen. Er zijn enorm veel manieren waarop je kunt netwerken zonder dat het je heel veel inspanning kost.
Hier een paar voorbeelden:

E-mail: verander je e-mailadres en/of handtekening om aan te geven dat je je inzet voor Stichting Project Street Dogs Thailand. Als je een Facebook pagina hebt, voeg daar dan de link toe
naar jouw website en pas je profielfoto aan.

Bulletin-bord: plaats een artikel in het blad van je sportclub of vraag of je een poster op mag hangen op het bulletin-bord met een collectebus erbij. Dat kan je natuurlijk ook doen bij een lunchroom in de buurt of bij de supermarkt om de hoek.

Mond-op-mond reclame: praat over je avontuur zo vaak als je maar kan. Wees gepassioneerd over wat jij gaat doen voor meisjes. Zorg ervoor dat je weet wat voor projecten Stichting Project Street Dogs Thailand heeft en welk verschil jij gaat maken met jouw sponsortocht.
O
Ontbijt op bed:
bied een ‘ontbijt op bed service’ aan in jouw buurt tegen vergoeding.
P
Pampering! Mensen die fysiotherapie studeren, een opleiding tot masseur, kapper of voetreflexologie volgen, willen graag oefenen. Zorg voor een heel aantal van deze specialisten in opleiding en laat vrienden, bekenden of zomaar geïnteresseerden een entree van bijvoorbeeld €25 betalen om zich tijdens een aantal sessies heerlijk te laten verwennen. Zoek een leuke locatie om dit te organiseren. Creëer gezellige hoekjes waar je kunt kletsen als je even niet gemasseerd wordt en zorg voor een hapje en drankje. Hier vraag je natuurlijk ook een bijdrage voor.

Proeverij: wie houd er nou niet van lekkere hapjes en drankjes? Organiseer een (gesponsorde) proeverij van lekkernijen en nodig al je kennissen uit voor een avond vol verrassing
Q
Quiz-avond: quiz- en spelletjes avonden zijn supergezellig en je kunt ze aanpassen aan ieder publiek. Alles wat je nodig hebt voor een quiz-avond is een leuke locatie, een aantal goede vragen en een paar enthousiaste teams!
R
Receptenboek:
is iedereen altijd jaloers op die heerlijke gerechten die je voorschotelt? Tijd om jouw geheimen te onthullen. Stel een kookboek samen met je beste recepten.

Restaurantweek: organiseer een restaurantweek waarbij zoveel mogelijk restaurants uit de buurt deelnemen aan jouw actie: per gast gaat er een vast bedrag naar jouw doel.
S
Spinning estafette: organiseer een spinning estafette bij een sportschool. Laat deelnemers zoveel mogelijk gesponsorde uurtjes fietsen.

Statiegeld inzamelen: Deze actie zou je bij het werven van fondsen altijd op touw moeten zetten, gewoon omdat het zo makkelijk is! Vraag bij diverse supermarkten in de buurt of je een donatiebus neer mag zetten om statiegeldbonnetjes te verzamelen. Zet je verhaal op papier samen met een leuke foto, hang deze bij je donatiebus en voilà, laat die bonnetjes maar komen!
Na een maand hoef je alleen nog maar de opbrengst van de donaties op te tellen. En reken maar dat dit een heel mooi bedrag kan zijn.

Stoppen met roken:
heb jij of een van je vrienden bepaalde slechte gewoontes –zoals roken- die jij (en de mensen in jouw omgeving) graag willen veranderen? Dan is het nu tijd voor een poging om te stoppen. Bijvoorbeeld: een week niet snoepen, een maand niet drinken of roken. Er zijn vast mensen bereid om jou te sponsoren om iets te laten.

Sponsorloop: ga met een aantal vrienden hardlopen voor het goede doel. Je kunt aan mensen vragen om geld te doneren per rondje . Je kunt gaan hardlopen op de markt of door je dorp, zo kunnen mensen je zien. Bedruk shirtjes, dan ziet alles er extra professioneel uit en vertel mensen over je doel. Misschien kun je samen met de gemeente een marathon organiseren of op een
bestaande aanhaken.

Seizoenen: in elk seizoen zijn er feestdagen. Gebruik deze dagen om een fondsenwervende activiteit te organiseren. Zo kun je een kerstdiner organiseren of fortune cookies bakken voor oud en nieuw. Denk ook aan feesten als Sinterklaas en Pasen.

Stroopwafelverkoop: Een succesvolle actie, zo is gebleken, want er zijn veel bedrijven in
Nederland waarbij je voor een zacht prijsje een lading stroopwafels kan inkopen. Verkoop de stroopwafels vervolgens op je werk, thuis, bij lokale ondernemers, op de sportschool, via social media of andere kanalen. Je zult zien dat men vaak bereid is zelfs nog wat extra voor de stroopwafels te betalen om jou te steunen.
T
Taarten bakken:
zijn jouw taarten fenomenaal? Bak taarten en verkoop deze op je werk, de markt en via sociale media. Wedden dat de bestellingen binnenstromen!

Tupperware-party: leuk om dit idee weer eens af te stoffen! Nodig vrienden uit voor een avond vol plezier en de verkoop van handige bakjes. Maar dit kan natuurlijk ook in de vorm van kleding’of andere dingen, als Tupperware niet echt bij je past.
U
Uitje: Organiseer dat ene uitje waar het steeds maar niet van komt. Of organiseer een speurtocht of een GPS-puzzeltour. Zorg voor veel toeloop en vraag iedereen om een bijdrage. Ook hier geldt: eventuele extra verkoop van bijvoorbeeld drankjes of snacks helpt! Omdat je het nu voor het goede doel doet, gaat het vast lukken.

Uurtje zonder factuurtje: ben of ken je een zelfstandig ondernemer? Vraag of ze wat uurtjes zonder factuurtjes ten goede willen laten komen voor jouw doel.
V
Verdubbelaar:
bedenk een leuke fondsenwervende activiteit om geld op te halen bij je collega’s en vraag je werkgever of zij het opgehaalde bedrag willen verdubbelen. Voor je collega’s vaak een extra stok achter de deur om te geven en je werkgever zorgt uiteindelijk dat je twee keer zo snel je doel bereikt.

Videogame competitie: Ga met een aantal vrienden een videogame competitie aan. Dat kun je op een bepaalde lokatie doen, maar dat kan ook online. Houd bijvoorbeeld een Mario Kart competitie. Elke deelnemer betaalt voor deelname en organiseer een prijs voor de winnaar!
W
Wijn:
maak je eigen wijnlabel (geïnspireerd op jouw doel natuurlijk) en plak deze op wijnflessen zonder label. Verkoop ze voor een leuk bedrag, bijvoorbeeld voor het Kerstdiner. Maak een goede inschatting van het aantal, dat je denkt te kunnen verkopen, voordat je teveel kosten maakt met voor een te groot aantal flessen.
X
Xmas:
Kerst is een geweldige gelegenheid om geld in te zamelen en een beroep te doen op de Kerstgedachte! Organiseer een kookworkshop. Zorg dat je een gesponsord plekje bemachtigt op een kerstmarkt en verkoop leuke kerstartikelen. Maak (digitale) kerstkaarten en verkoop ze. Ga na wat de allerlekkerste kerststollen zijn en verkoop ze op een lokale school voor een
beetje meer dan je inkoopprijs of verkoop zelfgebakken oliebollen.
Y
Yoga:
een heerlijke manier om even tot rust te komen. Laat al je vrienden relaxen door een yogaklas te organiseren en vraag iedereen om een bijdrage.
Z
Zelfgemaakte sieraden:
verkoop zelfgemaakte armbandjes, oorbellen of kettingen.

Zwemestafette: organiseer een zwemestafette i.s.m. een zwembad. Laat deelnemers zoveel mogelijk gesponsord baantjes zwemmen.