Marlie Timmermans, oprichtster en voorzitter

In april 2011 vertrok ik voor 3 jaar naar Thailand en zag ik hoe hard de straathonden hulp nodig hadden. Ik besloot in te grijpen en startte in mei 2011 “Project Street Dogs Thailand”. Ik begon direct met het laten steriliseren en verzorgen van zieke en gewonde honden en katten in Hua Hin. Door de jaren heen sloten vrijwilligers uit allerlei landen zich bij mij aan om te helpen. Toen ik weer in Nederland ging wonen, hebben de vrijwilligers mijn werk in Hua Hin voortgezet. 

Sinds februari 2015 is Project Street Dogs Thailand een officiële Stichting, met ANBI status, in Nederland geworden. In Nederland ben ik dagelijks met het runnen van de stichting bezig en vorm de spil vanuit Nederland. 

Eens per jaar ga ik voor een ruime periode terug naar Thailand om bezoeken af te leggen bij de opvangcentra in Noord en Midden Thailand. Ook bezoek ik de dierenartsen waarmee we samenwerken en ondersteun de vrijwilligers waar mogelijk met hun dagelijkse reddingswerk. Tevens plan ik sterilisatie en/of vaccinatie projecten in gedurende mijn verblijf. 

Mijn stichting ondersteunt tevens diverse kleine projecten… Onder andere: -Sponsorproject voor onze kansarme dieren die in diverse opvangcentra in Thailand worden opgevangen, -vaccinatie/sterilisatie projecten, -verbetering en wederopbouw van dierenverblijven bij diverse opvangcentra waar wij onze kansarme dieren kunnen onderbrengen. 

Ik probeer te helpen waar kan. 

Mijn motto is: Niets doen is geen optie!

Sluiten
Kitty Boonman,
secretaris

Tijdens mijn reizen naar Thailand ben ik gegrepen door het leed van de zwerfdieren. In Hua Hin mocht ik met eigen ogen aanschouwen wat een goed werk er verzet wordt door de vrijwilligers van Stichting Project Street Dogs Thailand. Ik ben vereerd om als bestuurslid een bijdrage te kunnen leveren aan dit project.

sluiten
Leontien van Bruggen,
penningmeester

Sinds 2013 ben ik bekend met Project Street Dogs Thailand door het sponsoren van tempelhond Ansje en draag ik de stichting een warm hart toe.

In 2014 heb ik via deze stichting onze hond Bo in Hua Hin opgehaald. Naast de blijdschap van ons nieuwe gezinslid ophalen, heb ik in die 4 dagen tijd ook veel ellende gezien bij de honden die geen warme mand, voedsel en zorg hebben/krijgen. Er valt nog genoeg te behalen!

‘Waarom helemaal naar Thailand?’ wordt mij regelmatig gevraagd. Omdat dierenleed grenzeloos is zeg ik dan. In 2017 wederom twee weken naar Hua Hin geweest, met oprichtster Marlie. Dierenleed is grenzeloos en mijn dierenliefde ook!

Sluiten
Nilobon Naknoi,
coordinator/rescuer/verzorger Thailand

Ik heb 22 jaar in Italië gewoond en ben in 2012 weer terug gegaan naar Thailand. In mijn Italiaanse tijd heb ik, tijdens alle vakanties in Thailand, gedoneerd voor het welzijn van de straathonden- en katten.

Na mijn terugkeer in 2012 ben ik zelf direct begonnen met het helpen van deze kansarme dieren. Het begon met 7 puppy’s die ernstig ziek waren omdat ze Parvo bleken te hebben. Sindsdien kun je me dagelijks terugvinden in de straten van Hua Hin om de dieren te voeden en de zieke en gewonde dieren te vangen en te laten verzorgen in de dierenkliniek. En om zoveel mogelijk dieren te laten steriliseren.

Als je mij vraagt waarom ik de dieren red dan is mijn antwoord: Ik houd van dieren. Uit respect voor mijn wijlen koning en grote dierenvriend “Bhumibol Adulyade”. Ik help de dieren vanuit mijn hart.

Sluiten
Khun Da, rescuer/verzorger Thailand

Mijn naam is Khun Da ดา ถ้ำแก้ว. Ik ben 59 jaar geleden geboren in de povincie Rayong. Ik ben afgestudeerd aan de Serm Suay Manusak school in het district Kui Buri, Provincie Prachuap Khiri Khan.

Ik houd van dieren en ben me zeer bewust van het zwerfdieren probleem in Thailand. Ik probeer zoveel zieke en gewonde dieren te helpen waar kan. Op deze manier hoop ik ook een goed voorbeeld te zijn voor de Thaise mensen in de hoop dat meerdere Thai zich gaan inzetten voor het dierenleed in Thailand.  

Sluiten
Mikey, Dierenverzorger Thailand

Ik ben NL’s en woon sinds 2012 met mijn man in Hua Hin. De kennismaking met Marlie Timmermans en haar honden project: een van die prachtige ervaringen die mijn nieuwe leven rijk maken. Onze Thaise rescue hond is het fysieke bewijs, elke dag opnieuw.

Ik verzorg dagelijks een roedel honden die voor ons huis leven. Mooi zitten ze elke dag te wachten!

Ik maak telkens opnieuw mee hoe belangrijk die knuffel is, die aai over het koppie, wat vers water en voer en medische zorg waar nodig. De dankbaarheid en de aanhankelijkheid van de dieren is zo’n mooi cadeau. Wat ben ik een bofkont dat ik mag helpen.

Sluiten
Jacqueline, algemeen ondersteunend Thailand

Ik ben NL’s en woon met mijn man in Hua Hin. De kennismaking met Marlie Timmermans en haar honden project in 2013: een van die prachtige ervaringen die mijn nieuwe leven rijk maakte. 

Ik maak telkens opnieuw mee hoe belangrijk die knuffel is voor de honden en katten, die aai over het koppie, wat vers water en voer en medische zorg waar nodig. De dankbaarheid en de aanhankelijkheid van de dieren is zo’n mooi cadeau. 

Sluiten
Marleen van Mierlo, algemeen ondersteunend Nederland

Zeven jaar lang mocht ik in Hua Hin Thailand wonen. Tijdens die jaren heb ik elke dag gezien hoe slecht het is gesteld met de vele honden die op straat leven. Gelukkig heb ik ook kunnen zien dat er mensen opstonden om te gaan zorgen voor deze dieren. Vrijwilligers die elke dag deze honden voer en water geven en hun gezondheid in de gaten houden. Goed om te zien dat ze de honden, indien ze ziek of aangereden zijn, laten helpen en herstellen bij de dierenarts. En belangrijk natuurlijk: zoveel mogelijk dieren laten steriliseren. En dat is precies wat ik Marlie Timmermans, oprichter van Project Streetdogs Thailand, direct na haar aankomst in Hua Hin, heb zien doen. En met veel mooie resultaten! Graag draag ik mijn steentje bij.

Sluiten
Margot van Vogelpoel, ambassadeur

Na mijn reis door Thailand waar ik Marlie Timmermans, oprichtster van Stichting Project Street Dogs Thailand, gevolgd heb was er geen moment van twijfel toen ik gevraagd werd ambassadeur te worden van deze mooie stichting.

Als ambassadeur houd ik mij bezig met het creëren van meer naamsbekendheid, het werven van donateurs en het uitdragen van de doelstellingen en missie van Stichting Project Street Dogs Thailand.

“Ik heb dierenrechten en dierenwelzijn altijd belangrijk gevonden. Je kan zoveel betekenen voor de dieren die hulp nodig hebben, zoals vrijwilligerswerk, sponsoring, doneren, adopteren en bewustwording creëren.” 

You have the power to change their lives!

Sluiten