Reddingswerk en medische zorg

Er wordt vaak gebeld om honden en katten te redden die door auto’s zijn aangereden. Gebroken ruggen, poten, kaken, gebarsten bekken, grote open wonden en ernstige blauwe plekken komen hierbij vaak voor. Tijd is van essentieel belang om deze dieren zo spoedig mogelijk naar de dierenkliniek te brengen.

Zodra de geredde dieren in de dierenkliniek zijn aangekomen, worden ze visueel beoordeeld door een dierenarts en snel gecontroleerd op besmettelijke ziekten voordat ze worden opgenomen. Ze worden vervolgens naar een beoordelingskamer gebracht voor een meer gedetailleerde diagnose en van daaruit gaan ze verder naar het gebied van de kliniek dat relevant is voor hun behoeften.

Veel binnen gebrachte gevallen omvatten ook vaak hondenziekte (Distemper), Parvovirusinfectie, sarcoptische scabiei, demodectische schurft, Babesioses (door teken overgedragen ziekten) of overdraagbare venerische tumoren (TVT). Al deze ziekten, die zelden in het westen worden gezien, komen in Thailand heel veel voor.

Het succes percentage bij het herstel van onze honden is hoog dankzij het toegewijde reddingswerk van vrijwilligers dat vaak meteen reageert op dringende telefoontjes tijdens ongebruikelijke uren.


Nazorg en opvang

In onze opvang vinden postoperatieve zorg en langdurige revalidaties plaats. Elke hond die is binnen gebracht is op een bepaald moment in hun leven getraumatiseerd. Ze zijn gedumpt, vaak doodsbang en uitgehongerd. Velen raken gewond door verkeersongevallen of door aanvallen van andere honden, waardoor ze verlamd, gewond of zwak zijn.

Wij hebben een kleinschalige opvang in Hua Hin in midden Thailand waar gewonde en zieke honden worden opgevangen. Na herstel worden honden meestal, indien veilig en verantwoord, terug geplaatst in hun oude roedel. Ze zullen vervolgens dagelijks gevoed en nauwkeurig in de gaten gehouden worden door vrijwilligers. Honden die niet meer kunnen overleven in hun roedel worden ter adoptie aangeboden of gaan naar een prive huis (foster) of speciale opvang in Noordoost Thailand.

Voor € 25,-  per maand zijn de kosten van 1 opvanghond gedekt. De door ons geredde honden zijn dus van ons financieel afhankelijk om hen levenslange zorg te bieden.

Om deze maandelijkse kosten te dekken hebben we het sponsorproject opgezet, dit zodat we door kunnen blijven gaan met onze doelstelling om de populatie zwerfhonden en katten in Thailand te verminderen door middel van sterilisaties en om deze dieren zoveel mogelijk te ontlasten van pijn, jeuk en honger.


Vaccineren

Er worden zoveel mogelijk honden gevaccineerd tegen Rabies, Hondenziekte (Distemper), HCC (hepatitis, leverontsteking), Parvo, Ziekte van Weil (Leptospirose).

Honden- en katten die niet gevaccineerd zijn lopen een zeer groot gevaar om een van deze ziekten op te lopen. Vele worden vaak al getroffen in hun 1e levensjaar.

Vaccinaties worden uitsluitend gezet door dierenartsen, dierenarts assistentes en gecertificeerde vrijwilligers.


Voedsel aan straathonden

Er worden dagelijks honderden honden gevoerd op straat. Er is dan ook veel voedsel nodig om ervoor te zorgen dat elk buikje gevuld is.

Hongerige honden zijn vaak zieke honden, hun immuunsysteem is laag en parasieten en ziekten vallen dan gemakkelijk aan. Ook zijn hongerige honden vaak agressieve honden die moeten vechten voor hun voedsel en overleving. Vaak raken ze gewond op zoek naar voedsel. Daarom is voedsel een heel belangrijk onderdeel van ons programma.


Sterilisatie / castratie

Maandelijks bieden we gratis essentiële castraties en sterilisaties aan honden en katten. Zonder ons werk zouden veel meer honden en katten in erbarmelijke omstandigheden achtergelaten worden en het lot van hun nageslacht nog erger.

De lokale bevolking woont vaak ver buiten de gebaande paden in eenvoudige huizen met weinig faciliteiten. Dit zijn de plaatsen waar zwerfhonden en katten naartoe migreren. Sommigen worden opgevangen en gevoerd en sommigen worden weggejaagd om verder te zoeken naar voedsel. Veel van deze dieren vinden hun weg naar tempels of worden hier achtergelaten.

Geen van deze honden en katten zijn gesteriliseerd en verkeren vaak in een gruwelijke toestand met huidziekten, bedekt met teken, vlooien en kwetsbaar voor virussen zoals hondenziekte (Distemper), Parvo en niesziekte.

ALLEEN MET UW BIJDRAGE KUNNEN WE DOORGAAN OM DIEREN IN NOOD TE HELPEN!

Grote of kleine bijdragen, eenmalig of maandelijks; onze dieren waarderen het allemaal.

Klik HIER om te doneren.

Dank jullie wel!