Marlie Timmermans, afkomstig uit Brabant, is de oprichter en voorzitter van Stichting Project Street Dogs Thailand.

Marlie vertrok in 2011 voor onbepaalde tijd naar Thailand en zag hoe hard de zwerfdieren hulp nodig hadden. Ze besloot in te grijpen en begon direct met het laten steriliseren en verzorgen van zieke en gewonde zwerfdieren in Hua Hin. Door de jaren heen sloten vrijwilligers uit Thailand en andere landen zich bij haar aan om te helpen. Toen ze in 2014 weer in Nederland ging wonen, hebben deze vrijwilligers haar werk in Hua Hin voortgezet. 
Sinds februari 2015 is Project Street Dogs Thailand een officiële Stichting, met ANBI status, in Nederland geworden. In Nederland is Marlie naast haar job, dagelijks bezig met het runnen van haar stichting en vormt ze de spil vanuit Nederland. 

Jaarlijks gaat Marlie terug naar Thailand om bezoeken af te leggen aan de opvangcentrums in Noord en Midden Thailand, waar ze de kansarme geredde zwerfdieren kunnen onderbrengen. Deze opvangen worden ondersteund door hulp te bieden voor verbetering en wederopbouw van dierenverblijven om zo de leefomstandigheden en welzijn van de dieren te verbeteren. Bezoekt ze de dierenarts praktijken waarmee ze samenwerkt, ondersteunt ze de vrijwilligers in Hua Hin waar mogelijk met hun dagelijkse reddingswerk en worden er sterilisatie en/of vaccinatie projecten ingepland gedurende haar verblijf.  

Haar motto is: Niets doen is geen optie!

Terug

Marlie Timmermans
Voorzitter en oprichter