Vakantie in Thailand en zwerfhonden!

De vakantie breekt aan en je gaat op vakantie naar Thailand. De kans is groot dat je daar zwerfhonden zult tegenkomen. Je gaat heerlijk genieten van het prachtige land met zon, strand, zee en cultuur. En dan ineens stuit je tijdens je vakantie op een volwassen hond die moederziel alleen over het strand of straat zwerft. Een Thaise zwerfhond, zoals er zovelen zijn.
Elke dag kom je de hond weer tegen, je neemt een keertje voer en water voor de hond mee en je sluit het lieve dier in je hart. Na een aantal dagen besluit je in actie te komen en de hond te adopteren. Je besluit onze hulp daarbij te vragen en dan ….

Op dat moment worden wij als stichting vaak benaderd met de vraag of wij de zwerfhond naar Nederland of ander land kunnen halen.
We worden vaak overstelpt met dergelijke vragen van toeristen in Thailand. Maar in de meeste gevallen loopt zo’n verhaal totaal anders af dan gedacht. Op een manier waarin de hond in kwestie, helaas aan het kortste eind trekt.

Want waar het hondje op vakantie nog kwetsbaar, verlegen en schuw op je af kwam lopen, kan het eenmaal in jouw land veranderen in een ongeleid projectiel dat maar moeilijk kan wennen aan het hectische leven. Hoezeer je ook met de beste bedoelingen dacht de hond een beter leven te bieden, een zwerfhond kan het in Nederland of ander land juist ervaren als een gevangenschap.

Zonder de juiste voorbereiding en expertise, is het helaas gedoemd om te mislukken en de situatie wordt onhoudbaar. Je besluit dat de hond niet meer bij je kan blijven en je neemt opnieuw contact op met onze stichting .

Wij krijgen dan de vraag of wij de hond weer terug willen nemen. Na de hulp die we hebben geboden met de inentingen, documenten, transport en vliegreis, krijgen we nu de vraag een hond terug te nemen die in feite nooit van ons is geweest. Ook hebben wij als stichting geen gastgezinnen in Nederland of ander land die honden kunnen opvangen. Vanuit onze compassie met de Thaise zwerfhonden probeerden we toch altijd mee te helpen bij dit soort hulpvragen.

Om bovenstaande redenen, beperken wij ons meer naar een adviserende rol wanneer mensen een beroep op ons doen.

Wij zullen toeristen die ons benaderen met dit soort vragen, per mail antwoorden dat we ze hierin niet kunnen helpen. Wel verwijzen we ze door naar andere diverse mogelijkheden zoals: Relo4Paws Pet Import & Export relocation Service Bangkok Thailand / Action For Dogs / Bring your Pet to UK / Pet Relocation Thailand / Fosterhome Green Tails Paw’s B&B Bangkok .