Een dier adopteren is voor ons een eenvoudig proces en we zullen je door elke stap van het proces begeleiden. Bij het overgaan tot de definitieve stap vragen wij om een overeenkomst te tekenen. Deze krijg je per mail toegestuurd. 

Voor export werken wij samen met een speciaal team van Relo4Paws in Bangkok.
Het enige dat je hoeft te doen is je nieuwe familielid ophalen wanneer hij of zij arriveert op het vliegveld! Het is een zeer lonende en hartverwarmende ervaring om te weten dat je de wereld hebt veranderd voor een dakloos dier.

De eerste stap voor ons is dat er van jouw dier een bloedmonster genomen wordt in Thailand, dat vervolgens naar een erkend laboratorium in Europa wordt gestuurd om te testen of je hond of kat voldoende rabiës antistoffen heeft ontwikkeld. Ervan uitgaande dat jouw dier slaagt voor de Rabies Titer Test. Het dier kan vervolgens drie maanden nadat het monster is genomen reizen, zonder quarantaine te ondergaan. Stichting Project Street Dogs Thailand brengt geen adoptie kosten in rekening en al onze honden en katten worden gesteriliseerd en volledig gevaccineerd. Adoptanten betalen een vast bedrag voor de export kosten, dit bedrag bedraagt 850 euro. Let op! dit bedrag is exclusief foster en vlucht kosten.

De uiteindelijke eindkosten zijn vaak afhankelijk van de grootte van het dier, de luchtvaartmaatschappij en/of foster kosten. In sommige gevallen kan de wachttijd langer zijn omdat we afhankelijk zijn van vluchtvrijwilligers. U kunt er echter zeker van zijn dat we er alles aan doen om dit zo snel mogelijk te laten gebeuren. Uiteraard ben je zelf vrij om je nieuwe aanwinst op te gaan halen in Bangkok. Jij bent dan zelf de vluchtvrijwilliger.

Hoe krijgen we je nieuwe familielid naar Europa? Deze gaan als begeleide bagage mee met een vluchtvrijwilliger. Stichting Project Street Dogs Thailand werkt heel hard om vluchtvrijwilligers te vinden die honden en katten mee willen nemen naar Europa. We hebben een hoog slagingspercentage om de kosten voor de adoptant laag te houden. We hebben het geluk dat veel supporters vluchtvrijwilligers zijn.

Meer informatie over adoptie naar andere landen klik hier of mail naar info@streetdogsthailand.com

Terug naar de beschikbare honden/katten